Visa alla bilder

Norra liden 6
Kungshöjd

Panoramautsikt över älven med ca 12 kvm balkong i västerläge!
Fint renoverad lägenhet med hamnutikt från flera av rummen. Stor balkong i västerläge på ca 12 kvm med vacker utsikt över älven. Lägenheten har nyligen delvis renoverats med nya spottar i alla rum som kan styras från en app, dessutom har alla ytskits gjorts, en uppdatering i köket på vitvaror och vissa skåp. Ett av sovrummen har fått en snygg glasdörr och nya golv har lagts in. Denna lägenhet är det bara att flytta in i och njuta av utsikten. Välkommen att boka in er på visning!

Ansvarig mäklare

Bo Andersson

Bostadsfakta

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Adress: Norra liden 6
Avgift: 4666 kr/mån
Område: Kungshöjd
Byggnadsår: 1947 & 1982
Rum: 3 rum och kök
Boarea / Biarea: 90 m²
Våning: 5, hiss finns
Pris: 6 950 000 kr

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

90 kvm

Rumsbeskrivning

INTERIÖR

Från en vacker entre från 1947 så finner man lägenheten på våning 5 av 6. En rymlig hiss finns.

Väl inne i lägenheten finns en rymlig hall med bra förvaring i en garderob med skjutdörrar och ett Elfa system som hyllanordning.
Nya golv i alla rum förutom ett av sovrummen.

Köket är till hälften omgjort där planeringen har blivit till det bättre. Numera kan man sitta vid fönstret och äta och njuta av utsikten. Vitvarorna är också utbytta samt så har några skåp kompletterats sedan det renoverades 2011/2016.

Sovrummet bredvid köket har även där skjutdörrar och ett Elfa-system som är fantastiskt ifall man vill hålla bra ordning på sina kläder. Glasdörren in till sovrummet är också ny med snygg påkostad design.

Badrummet har inredning från Garbo och detaljer från Kosta Boda. Kvalitetdokument finns. Torktumlare och tvättmaskin samt förvaring.

Vardagsrummet har en fungerande öppenspis och från detta rum tar man sig ut till den stora balkongen i västerläge. Balkongen är ca 12 kvm stor och har en automatisk markis.
Ljussättningen i detta rum är även den påkostat med spottar i taket och ovanför alla fönster, dessutom har det byggt in en ljusskena i taket som skapar en härlig effekt på kvällen.

In till det sista sovrummet finns en bra gå in garderob och utanför den så passar det utmärkt att ha ett kontor, vill man så skulle man kunna sätta dit en dörr ifall man vill få kontoret mer privat. Det andra sovrummet har gott om utrymme och där får man plats med en dubbelsäng mm.

Mer eller mindre all belysning är kopplade så man kan styra allt från en app (Pleid) i telefonen ifall man vill. Alla fönster har belysning ovanför som är kopplat till ett skymningsrelä.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 6

Ekonomi

Pris: 6 950 000 kr
Avgift: 4 666 kr/mån
Andel i föreningen: 2,032 %
Andel av årsavgift: 0 %
Reparationsfond fn.: 0 kr

Driftskostnad

4 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 500 kr
Försäkring: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Energideklaration

Utfärdad
Energiklass: D

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas med isolerglas

Övrigt

Bredband 336kr/mån

FÖRRÅD

Ett stort förråd ingår och finns på vinden. Vill man så kan man hyra extra förråd för ca 90kr/mån

ÄLVSTRANDEN

Under fliken dokument och länkar hittar ni videoklipp om hur älvstranden håller på att utvecklas till ett område med naturområde och nya fastigheter. www.youtube.com/watch?v=O6QyHLxLlOY

Närområde

Allmänt

Kungshöjd karakteriseras av vacker arkitektur från 1800- och tidigt 1900-tal, gatorna slingrar sig upp på berget Lilla Otterhällan där utsikten är storslagen över staden och hamninloppet.

Stadens puls är aldrig mer än några minuters promenadväg bort men samtidigt är området med sitt höga och fria läge ostört och fridfullt.

I området inom Vallgraven återfinns små mysiga kvartersbutiker, fashionabla modebutiker, trendiga inredningsbutiker samt caféer och restauranger. Kungsgatan med Göteborgs längsta shoppingstråk och innerstaden är på promenadvägs avstånd liksom Vasastaden, Haga, Linnéstaden och Slottsskogen.

Ett stenkast bort ligger Saluhallen som byggdes år 1889 och som idag tillsammans med Kungstorget utgör den största marknadsplatsen i Göteborg. Där du kan köpa färska råvaror och blommor. Vid närbelägna Feskekörka kan färsk fisk, skaldjur och andra delikatesser inhandlas.

Det omtalade framtida hamnstråket som planeras utefter Södra Älvstranden och Skeppsbron ligger på nära promenadavstånd. Där planeras det spårvagnslinje, promenadstråk, kulturella och maritima centra, restauranger etc. Området vid hamnen och operan kommer delvis att utgöras av parkmiljö och grönområden.

Kommunikation

Det finns mycket goda kommunikationer med både buss och spårvagn i närheten. Grönsakstorget, Domkyrkan, Järntorget och Hagakyrkan är några av de hållplatser som ligger närmast. Från färjehållplatsen vid Rosenlund går taxifärjan - Älvsnabben tätt och på 10 minuter är man framme vid Lindholmen Science Park.

Parkering

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt fylla i din ansökan där: http://www.goteborg.se/wps/portal/boendeparkering
Det finns flertalet garage i närområdet bl a P-arken, Otterhällans garage (www.otterhallansgarage.com) och Rosenlundsgaraget (www.q-park.se).

Förening

Namn

Bostadsrättsföreningen Branten

Information

Föreningen äger fastigheten inom Vallgraven 64:28 i Göteborgs kommun och förvärvades 2005. Byggåret är 1947 samt 1982 och består av två stycken sammanbyggda fastigheter med adresserna Norra liden 6 och 8.

Föreningens ekonomiska förvaltning bistår Bredablick förvaltning i Sverige AB med.

Detta är en äkta bostadsrättsförening.

Äger föreningen marken

Ja

Parkering

Boendeparkering på gatan C4.

Finns garageplatser att hyra i området.

Bredband och TV

Bredband, telefoni och tv (basutbud) 336kr/mån

Organisationsform / Typ

Bostadsrättsförening